Som båd- og hundeejer, er der intet bedre end at forene de to ting på en ferie til søs. Der er dog en række vigtige ting, du bør sætte dig ind i, inden du tager hunden med ombord og stævner ud af havnen.
Vi har udarbejdet 10 gode råd i samarbejde med Dansk Kennel Klub, så du kan få den perfekte sejlerferie med din firbenet ben.

Vil du hellere se de 10 gode råd som ren tekst, så klik her

Ønsker du at bruge grafikken på din egen hjemmeside, så klik her

 

Hund ombord Sejlerbixen

 

 

Ønsker du at bruge infografikken på egen hjemmeside?

Har du selv en hjemmeside (f.eks. en sejlklub, hunde-relateret hjemmeside m.m.), hvor du ønsker at vise infografikken til dine besøgende, så er du meget velkommen til at anvende den. Du kan downloade grafikken ved at højreklikke og vælge "Gem billede som...".

Eneste krav er, at du nævner Sejlerbixen som kilde (med link: www.sejlerbixen.dk).

 

 

10 gode råd når du har hunden med ombord

1) Hold øje med hunden

Det lyder som et banalt råd, men det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at du holder et vågent øje med din hund. Ved at holde hunden i syne, kan du fange potentielle ulykker i opløbet. I høj sø eller hvis der er travlt på dæk, bør hunden placeres et sikkert sted på båden. Et søgelændernet kan holde hunden på dæk.

 

2) Bær redningsvest - også i havnen

Ligesom alle personer ombord bør bære redningsvest, gælder det samme for din firbenet ven. Uanset om din hund kan svømme eller ej, vil trætheden hurtigt sætte ind - og her vil en vest redde hunden. Der findes et bredt udvalg af hundeveste, så sørg for at vælge den vest, som passer perfekt til din hund.

 

3) Sørg for rigeligt med vand

Solen og saltvandet gør at din hund har brug for ekstra væske i form af rent drikkevand. Sørg derfor for, at medbringe rigelige mængder rent vand til både dig selv og din hund. Husk at hunden også skal tisse og besørge, så planlæg pauser og landgang undervejs.

 

4) Skab plads med skygge

Vi mennesker er ikke bygget til at være under den bagende sol hele dagen, og har derfor brug for skygge indimellem. Det samme har din hund, så sørg for at den altid har et skyggefuldt sted. På meget varme dage, kan det være nødvendigt at køle hunden med køligt vand.

 

5) Vask saltvand ud af pelsen

Salt fra havet kan skabe hudirritation på hunden, så sørg altid for at vaske den grundigt med rent vand, for at skylle saltvandet ud af pelsen. Det vil den sikkert også synes er sjovt! På varme dage, vil en skylning også være kølende for hunden, så den ikke oplever overophedning (se punktet ovenfor).

 

6) Medbring ID og førstehjælpskasse

Er uheldet ude og du selv eller din hund kommer til skade, er det vigtigt at have en førstehjælpskasse ombord. Heri kan du samle plastre, bandager, saks m.m. Tjek også at hunden har korrekt infopå hundetegn (telefonnummer med landekode m.m.). Husk desuden hundens pas og vaccinationspapirer, hvis turen går til udlandet.

 

7) Lad hunden hvile ud/sove

Du kender det sikkert fra dig selv - en lang dag på havet kan slå selv den mest gavede sejler omkuld af træthed. Din hund har det på samme måde, og har derfor brug for at hvile og sove ud. På varme og solrige dage, bør du finde et skyggefuldt sted til hundens lur, så den ikke ligger og bager i solen.

 

8) Kend reglerne i havnen

Gælder der bestemte regler i havnen, du og din hund skal rette jer efter? Sæt dig ind i reglerne, så du ikke løber ind i problemer, når I når frem og der skal hygges i havnen. Regler og ordensreglement kan ses på havnen og ofte også på havnens hjemmeside - så find informationerne her.

 

9) Medbring hundens egne ting

Din hund har sikkert noget favorit-legetøj, så tag det endelig med ombord (hvis det egner sig). Det gør hunden mere tryg. Vær dog opmærksom på, at legetøj helst skal kunne flyde. Medbring hundens eget foder. Grillpølser smager godt, men tynd mave er upraktisk, når hunden er med på båden.

 

10) Træn vigtige kommandoer

Når du har hunden med ombord, er det vigtigt at den er i stand til at følge de vigtigste kommandoer, så du har ”kontrol” over den (det er dog vigtigt i alle situationer). Træn derfor basis-kommandoerne og tilføj gerne nogle nye, som du kan bruge på båden. Det giver større tryghed hos alle ombord.

 

GOD TUR!